⚡STORT UDSALG - 100 varer ekstra nedsat! Se udvalget

Lækker, vegansk gulerodskage

Opskrifter

2021-08-30

@enmatinsta

Lækker opskrift på vegansk gulerodskage a la @enmatinsta! Lavet på kikærter fra By Motatos, reddede nødder og en masse andet godt. Resultatet staves YUMMY.

OPSKRIFT

Form: rund, ca. 18 cm.

INGREDIENSER:

  • 300 g. gulerødder (ca. 3 mellemstore)
  • 150 g. aquafaba (svarende til 1 pakke)
  • 1,5 dl. rørsukker
  • 0,5 dl. hvidt sukker
  • 1 dl. kikærter
  • 3 dl. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 dl. stødt kanel
  • 0,5 dl. stødt kardemomme
  • 0,5 dl. stødt ingefær
  • En knivspids flagesalt
  • En knivspids vaniljepulver
  • 2 dl. neutral olie

TOPPING:

  • 200 g. plantebaseret flødeost
  • 35 g. plantebaseret smør ved stuetemperatur
  • 2 dl. formelis

SÅDAN GØR DU:

  • Sæt ovnen på 175 grader og dæk derefter en form med bagepapir.
  • Rens, skræl og riv gulerødderne.
  • Bland alle tørre ingredienser.
  • Hæld kikærterne op i en skål.
  • Pisk aquafaba til hårdt, hvidt skum – tager lidt længere tid end æggehvider.
  • Tilsæt rørsukker og pisk yderligere nogle minutter.
  • Tilsæt dernæst gulerødder og hvidt sukker til ægge- og sukkermassen.
  • Vend stille og roligt de tørre ingredienser sammen med kikærterne, så der ikke dannes klumper.
  • Når dejen er glat og fin, blandes olien i.
  • Hældes i formen og bages i ca. 30 minutter.
  • Mens kagen er i ovnen blandes alle ingredienserne til toppingen, og nødderne hakkes groft.
  • Lad kagen køle helt af, inden toppingen og nødderne kommes på.

Og vupti! Så har du den mest uimodstålige og endda veganske gulerodskage, du kan forkæle sig selv og dine nære med.