UTROLIG GOD VEGANSK BØNNECHILI
Hej klimahelt! Ved du ikke, hvad du skal lave af mad til middag? Trænger du til en masse næring, og leder du samtidig efter en nem hverdags opskrift? Hvordan lyder en utrolig god vegansk bønnechili? Lækkert, ikke? Her kommer opskriften
VEGANSK BØNNECHILI
Ingredienser til bønnechili: 4 spsk rapsolie 1 løg 4 fede hvidløg 1 gulerod 1 spsk tomatpuré
- dåse Bønne salsa 2 pak. sorte bønner 1 spsk kakao 1 spiseskefuld spidskommen 1 spsk paprikapulver 1 dåse hakkede tomater ca. 15 cl øl Salt
Til servering: Stegt majs 1 kalk Hampfrø Jalapeno Grøn salat Purløg
Sådan gør du : Forberedelsestid: 30 min
Skyl de sorte bønner i koldt vand. Skræl løg og hvidløg og hak dem. Skræl en gullerod, riv den derefter.
Steg dine hakkede løg, hvidløg og gulerod i olien. Rør konstant, så grøntsagerne blandes godt.
Tilsæt derefter tomatpuré, de skyllede bønner og 1 spsk spidskommen. Steg dette i 5 minutter.
Kom de hakkede tomater, bønnesalsa og øl, salt og peber i blandingen. Omrør så og kog i ca. 30 minutter uden låg.
Når der er 10 minutter af kogningen tilbage, er det tid til at stege dine majs. De skal hurtigt på en pande i rapsolie med lidt salt, indtil de er gyldene.
Når din bønnechili er færdig, kan den til sidst anrettes med lidt hampfrø, jalapenos og frisk purløg.
Yummy, yummy and enjoy!