Motatos Stories
FRIJOLES REFRITOS TACOS

@matigaste
Tid til at pifte fredagstacoen lidt op? 🤩 🌮 Så skal du prøve denne tacoopskrift med Frijoles Refritos – på dansk ”stegte bønner”. Sammen med chilistegte majs og cremet mayo bliver retten krydret og velsmagende - og passer perfekt sammen med hjemmebagt tortillabrød.
Ingredienser:
Tilbehør:
- Tortillablanding eller færdiglavet tacobrød
- Syltede rødløg
- Frosne sojabønner
- Kål
- Chipotlemayo eller almindelig mayo
Til Frijoles refritos
- 1 stk frp kidneybønner (230 g)
- 1 pose tacokrydderi
- 1 stort fed hvidløg
- 1 gult løg
- 1 dl vand
- 1 tsk rapsolie
Til chilistegt Majs
- 1 stk frp majskerner (230 g)
- 1 tsk rapsolie
- 1 tsk chiliflager
- 0,5 tsk salt
Tilberedning
- Forbered dit tilbehør! Snit kålen tyndt. Gerne på mandolin. Tø sojabønnerne op og hak dem groft.
- Steg tortillabrødet, hvis du bruger en tortillablanding, ellers steg det færdige tortillabrød lige inden servering.
- Nu er det tid til at starte Frijoles Refritos! Hak hvidløg & gule løg fint, steg i olien ved middel varme i et par minutter - det skal ikke tage farve.
- Tilsæt dine kidneybønner og steg i et par minutter mere. Tilsæt herefter tacokrydderi og vand og hæv så varmen. Når den er blevet cremet er den klar. Det tager et par minutter.
- Steg til sidst majsene for lidt ekstra varme i taco'erne. Steg rapsolie, chiliflager og salt sammen med majsen til de begynder at revne.
Nu har du tilberedt en helt utrolig Frijoles Refritos Tacos! 🌮 🔥 Server de stegte bønner i et varmt tortillabrød, og top derefter med grøntsager og lækker mayo! Det sidste skridt er bare at nyde fredagstacoen med et lille twist! 🚀 🚀