Aftensmaden er reddet! I hvert fald hvis du er en sucker for pasta. Mesterkokken Elenore Holmström har her den lækreste opskrift på Pasta Pasta puttanesca - mums!
ELEONORES VEGETARISKE PUTTANESCA MED STEGTE KAPERS
Ingredienser: Til fire portioner:
- 400 g tørret pasta af enhver art
- 2 gule løg (alm. kan også bruges)
- 2 fede hvidløg
- 1 dl kapers - små
- 150 g Kalamata oliven
- 2 spsk olivenolie
- 2 dåser hakkede tomater
- Eventuelt 2 gram salt
- Sort peber - friskmalet
- 1 knivspids chili-flager
- 1,5 dl neutral olie - madolie, solsikkeolie eller rapsolie
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du:
Skræl og hak løg og hvidløg. Steg i olivenolie på lav til medium varme, indtil løg er blevet blødt og gennemsigtigt - løg skal ikke få farve. Ca. 5 minutter.
Hæld tomatpuré over og ca. en halv dl kapers og 1 dl vand. Smag til med peber og chili-flager. Lad den derefter stå og simre på svag varme, helst 30 minutter. Tilsæt lidt mere vand, hvis saucen tykner for meget. Hak oliven groft. Tilsæt oliven og lad dem simre i yderligere 1 minut. Smag og tilsæt salt, hvis det er nødvendigt.
Kog pastaen 1,5 minut kortere end det står på pakken. Glem ikke, at der skal være rigeligt med vand og meget salt i gryden for at få de bedste resultat under al kogning af pasta.
Klem kapers ud med køkkenrulle, så det ikke er vandigt. Varm den neutrale olie op til 170 grader, inden du hælder kapers på. Steg i ca. 2 minutter, indtil kapers er blivet sprøde. Fisk derefter kapers op og lad dem tørre lidt på køkkenrulle. (Gem den olie, du har stegt i til fremtidige retter, hvor en olie med let saltning kan være god at stege i).
Hak persille og hæld vandet fra pastaen fra. Vend persille og pasta i saucen og lad det simre i 1 minut.
Server med stegte kapers og lidt revet parmesan - og så skal denne fantastiske pastaret bare nydes! Find flere skønne opskrifter og mere madinspiration hos @eleonoresmat på Instagram.