Opskrift: Wienerbrødsjuletræ
Elsker du også wiernerbrød? Så kan du skabe julestemning med denne lækre wienerbrødsjuletræ opskrift! Fyldt med æblemos, hasselnødder og kanel - en uimodståelig delikatesse til julehyggen.
Ingredienser:
2 pakker butterdej
150 g æblemos
100 g hasselnødder
150 g sukker
2 tsk kanel
1 sammenpisket æg eller 1 spsk mælk til pensling
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft.
Læg den ene firkant butterdej på et stykke bagepapir. Fordel æblemosen og drys finthakkede hasselnødder, sukker og kanel udover. Læg det andet stykke butterdej over og pres forsigtigt dejen ovenpå. Skær først en stor trekant og herefter små strimler op langs siden og twist strimlerne – alt sammen vist i videoen ovenfor.
Brug en stjerneformet udstikker og lav en stjerne af den overskydende dej og sæt stjernen på toppen. Resten af den overskydende dej, kan du skære ud og rulle til små croissanter og lægge på bagepapiret sammen med juletræet. Pensl juletræet med æg eller mælk og drys lidt ekstra sukker og hasselnødder ovenpå.
Bag dit wienerbrødsjuletræ i ca. 20-25 minutter – indtil kagen er gylden og sprød. Server den fine juletræskage til julehyggen i december måned 🎄
Du kan finde flere af lækre opskrifter på @Englerod Instagram profil.