Opskrift: Brownies med spindelvæv-glasur
Lækre brownies med edderkoppemønster. En super hyggelig aktivitet at lave sammen med sine børn 🕷️🕸️
Opskrift til 6-8 personer
Ingredienser:
- 200 g smør
- 200 g chokolade, fx by Motatos chokolade
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 250 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
Glasur:
- Flormelis
- Vand eller æggehvide
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Smelt smør i en gryde ved middel varme. Bræk chokolade ud i grove stykker. Tag smøret af varmen og vend chokoladen med det smeltede smør. Rør rundt med en dejskraber indtil chokoladen er helt smeltet. Lad det køle af.
Pisk æg sammen med hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt. Tilsæt til sidst den afkølede smør og chokolade blanding imens du pisker ved laveste hastighed. Pisk det hefter godt sammen.
Fordel dejen i ovnfast fad (ca. 30 x 18) og bag midt i ovnen i ca. 22-24 minutter. Kagen skal stadig være blød, men ikke flydende. Lad den herefter køle helt af og stil den i køleskabet i mindst 4-5 timer før du skærer den ud, så den får lov til at sætte sig. Den er oplagt at lave dagen før.
Skær kagen ud i firkanter. Rør en tyk glasur sammen. Skal din glasur være mere hvid i farven og mere fast, du kan røre den sammen med æggehvide og ellers kan du bruge vand. Lav en lille sprøjtepose af et lille stykke bagepapir. Sprøjt en lille tynd spiral ud på hvert stykke brownie og træk glasuren ud fra midten med en tandstikker. Se i videoen, hvordan du laver det fine spindelvæv mønster med glasur.
Velbekomme 💚