💥 20-pak Oreo cookies - KUN 129 kr. 💥 Køb nu!
Motatos Stories

International Madspildsdag 2024

Vi er Motatos

2024-09-24

Snart er det tid til den Internationale Madspildsdag! Dagen er indstiftet af FN og falder den 29. september hvert år. Målet med denne dag er at skabe en debat om madspild og få flere til at værdsætte den mad, vi spiser. Vi hos Motatos, vil selvfølgelig gerne være med til at sprede viden omkring dette!

Så, hvad er madspild egentlig? Madspild er fuldt spiselig mad, som af forskellige årsager ender i skraldespanden i stedet for på tallerkenen. Det er mad, der kunne være blevet spist, hvis vi bare havde tænkt os lidt bedre om.

Ifølge Fødevarestyrelsen smider danske husholdninger årligt 235.000 tons spiselig mad ud - det er helt vildt meget! Derfor tror vi stærkt på, at alle kan gøre noget for at reducere madspildet.

Tips til at reducere madspild

  • Brug dine sanser! Mange produkter er fuldt spiselige, selv efter "bedst før"-datoen. Husk, at der er forskel på "bedst før" og "sidste anvendelsesdato." Vov at bruge på dine sanser: se, lugt og smag, før du smider noget ud.

  • Reducer madspild derhjemme: Hold styr på, hvad du allerede har derhjemme – det gør det lettere at planlægge, og du undgår at have syv pakker mælk i køleskabet.

  • Organiser dit køleskab! Sørg for at bruge de produkter, der er ved at udløbe, først.

  • Frys maden ned i stedet for at smide den ud – brød er for eksempel fantastisk at fryse, hvis du har rester.

  • Planlæg ugens måltider for at have bedre overblik over, hvad du har brug for.

  • Tjek vores udvalg hos Motatos – her finder du masser af produkter, der er reddet fra at blive spildt.

Vil du have ekstra hjælp? Download vores flotte og smarte plakater, print dem ud, og hæng dem op derhjemme eller på arbejdet: