By Motatos: Vores mission

Brands & produkter

2021-05-03

Sådan hjælper By Motatos med at reducere madspild

Lige siden lanceringen i 2014 har Matsmart-Motatos været en slags banebrydende kraft i arbejdet med at reducere madspild. Mere end 21.000 ton mad og dagligvarer er til dato blevet reddet og genanvendt på de markeder, vi arbejder med. Gør det os glade? Selvfølgelig! Stolte? Ja! Tilfredse? På ingen måde. Vi vil altid gerne gøre det bedre. Og redde mere mad. Men hvordan? Vi spurgte jer – vores kunder.

Mere specifikt spurgte vi vores kunder, hvad der ville gøre det nemmere at købe og redde overskudsmadvarer hos os. Svaret var ikke til at tage fejl af. Mange sagde, at det nogle gange er svært at fylde en hel kasse op hos os. At vi tilbyder masser af snacks, sæsonmadvarer og andre smarte ting, men meget få af de basisvarer, som alle elsker at have derhjemme, når der skal laves lækker mad. Folk sagde, at de måske finder tre, fem eller endda syv gode varer hos os. Men, og dette er et stort men: måske ikke ligefrem nok varer til at få tilsendt en hel kasse.

Dette er en udfordring! For det første kan det betyde, at folk slet ikke får reddet nogen overskudsmadvarer – men ikke mindst: de går glip af virkelig gode tilbud. Det går ikke! Vi tænkte derfor, at et sortiment med basisvarer, ”Hero Helper Products” om du vil, kunne gøre det. En blanding af overskudsvarer og nogle gode basisprodukter, der supplerer og giver den perfekte blanding – så bliver det ikke nemmere at reducere madspild og samtidig leve dejligt enkelt.

Hey, men vent lige – hvorfor producere mere mad, når vi allerede har så meget?

Der mangler ikke mad i verden. Langt fra – vi har faktisk mere, end vi kan spise. Så hvorfor producerer Matsmart-Motatos endnu mere? Det er et relevant spørgsmål. Hver dag arbejder vi hen imod vores vision om en sundere planet uden madspild. For at kunne løse det puslespil, er man nødt til at kigge på alle brikkerne. For det handler ikke om at stoppe med at producere mad – det handler om at producere mad på den rigtige måde. Hele fødevaresystemet skal ændres, så produktion og distribution kan ske på en bæredygtig, effektiv og retfærdig måde.

Læs mere om hvordan vi minimerer vores negative miljømæssige fodaftryk og maksimerer vores bæredygtige indflydelse lige her.